Nápověda
Hlavní stránkaDoményTransfer domény k Webnode - základní informace

Transfer domény k Webnode - základní informace

Každý typ domény podléhá při převodu (transferu) k novému registrátorovi jiným pravidlům. Připravili jsme pro vás souhrn těch nejdůležitějších bodů, které je potřeba učinit před transferem domény.

1. Zrušit privátní registraci domény
Zkontrolujte prosím, zda registrační údaje uvedené u vaší domény jsou veřejně dostupné. Pokud tomu tak není, tyto údaje prosím odtajněte v nastavení vaší domény nebo kontaktujte registrátora domény. Stav svých registračních údajů můžete ověřit pomocí služby poskytující informace o Internetových doménových jménech např. na www.nic.cz (pro domény .CZ). Privátní registrace domény chrání osobní údaje před zveřejněním, může však také znemožnit transfer domény. Po dokončení transferu domény k Webnode budete moci svoje data znovu skrýt.

2. Aktualizovat informace u vaší domény
Ujistěte se, že vaše registrační e-mailová adresa, na kterou máte doménu registrovanou, je aktuální a máte k ní přístup. Na tuto adresu totiž přijde verifikační e-mail potvrzující vaši žádost o transfer domény. Pro tyto účely není vhodné používat vaši doménovou e-mailovou adresu, protože během transferu domény byste mohli k této adrese dočasně ztratit přístup. 

3. Odemknout doménu
Status domény u současného registrátora musí být odemknutý. Odemčení domény bývá často dostupné přímo v administraci, pokud se vám ale tuto volbu nedaří najít, kontaktujte přímo zákaznickou podporu registrátora vaší domény s požadavkem na její odemčení (u .SK a .CZ domén toto není potřeba). 

4. Získat Autorizační kód pro transfer
Autorizační kód slouží jako heslo pro transfer vaší domény k Webnode. Zde je rozdílnost u různých typů domén největší a přesné informace o tom, jak získat toto heslo u vaší konkrétní domény, vám poskytne naše zákaznická podpora. 

5. Záloha MX záznamů
V případě, že využíváte e-mailových služeb u současného registrátora/hostingu, je potřeba se rozhodnout, zda budete chtít k Webnode přesunout i své e-mailové schránky, či nikoliv. Pokud chcete nadále využívat e-mailových služeb u svého původního registrátora, je potřeba nám během převodu tuto informaci sdělit společně s MX záznamy domény. My tyto záznamy ihned po převodu nastavíme a e-mailové služby budou bez problémů fungovat. V případě, že se rozhodnete využívat e-mailových služeb u Webnode, nezapomeňte si zálohovat obsah e-mailových schránek, které máte u současného poskytovatele. 

Nyní můžete bez obav začít s transferem své domény pod správu Webnode. Jednoduchý postup jak na to naleznete zde.