Nápověda
Hlavní stránkaDoményPřevést .cz doménu k Webnode

Převést .cz doménu k Webnode

Převod, neboli transfer domény se skládá ze dvou kroků, které jsou ze strany uživatele nezbytné. Jedná se o získání autorizačního hesla pro transfer a změnu technického správce. Níže naleznete vysvětlení a návod na to, jak jednotlivé kroky provést.

Autorizační heslo
Autorizační heslo je základní informace, která umožňuje provedení transferu domény. Bez tohoto hesla není možné transfer provést. Jedná se kód generovaný poskytovatelem .CZ domén, který může obdržet pouze vlastník domény.

Autorizační heslo pro vás vyžádáme my. Jakmile vám bude doručeno potvrzení o provedení úhrady, náš pracovník na základě obdržených informací podá požadavek na zaslání tohoto hesla. Heslo je vždy odesláno na e-mail vlastníka domény, proto prosím dbejte na to, aby kontaktní e-mail, uvedený u domény, byl stále aktuální. V případě, že bude nutné kontaktní e-mail aktualizovat, obraťte se prosím na vašeho stávajícího registrátora.

Aktuální kontaktní údaje si můžete ověřit u vašeho poskytovatele nebo případně na nic.cz.

Poté, co obdržíte autorizační heslo, zašlete jej v odpovědi na e-mail, který jste obdrželi od našeho pracovníka. Po přijetí vašeho e-mailu s heslem budeme moci provést první krok k transferu vaší domény pod váš projekt na Webnode.

Změna technického správce
Změna technického správce je druhý krok nutný k dokončení transferu domény. Díky tomuto kroku se budeme moci za vás postarat o veškeré technické náležitosti spojené s provozem domény.

Technický správce zařizuje možnost nastavení DNS serverů pro vaši doménu, které stanovují, jaký obsah se má po zadání vaší domény zobrazit. V rámci našich služeb je změna technického správce nutná. Bez tohoto kroku nemáme žádnou možnost do nastavení vaší domény zasáhnout a provést potřebné změny.

Potvrzení je prováděno prostřednictvím našeho registrátora .CZ domén, který vám zašle automatizovaný e-mail s odkazem na potvrzení této změny viz níže.

Kliknutím na označený odkaz (výše) se přesunete na novou stránku, kde pouze kliknete na "Potvrdit souhlas", a tím požadavek potvrdíte.

Následně kontaktujte naši technickou podporu s informací, že byl požadavek potvrzen. Pak budeme moci provést veškerá nastavení vaší domény. Nejpozději do 24 hodin bude váš web plně dostupný na této doméně.