PayPal betalingsgateway opzetten

In dit artikel leert u hoe u uw PayPal account kunt opzetten zodat Webnode automatisch de bestellingsstatus kan aanpassen naar "Betaald" zodra uw klant u betaald heeft via Paypal. Om de PayPal gateway in te stellen, heeft u een unieke URL voor uw webshop nodig. Deze kunt u verkrijgen door het volgen van onderstaande instructies:

1. Ga naar de administratie van uw website en klik op "E-shop instellingen".

E-shop instellingen

2. Kies "Betalingsmethode".

Betalingsmethoden

3. Kies "PayPal".

PayPal

TIP: Als PayPal niet in het menu voorkomt, dan zult u deze eerst moeten toevoegen. U kunt de instructies om een nieuwe betalingmethode toe te voegen vinden in het artikel Betalingsmethode instellen.

4. Vul het e-mailadres in van uw PayPal account in het "PayPal rekening" veld. Daarna klikt u op de link "here" dat zal verschijnen in de grijze bubbel rechts van het veld.

Betalingsmethode instellen

5. Nu ziet u de instructies voor het opzetten van de Paypal betalingsgateway. Bij stap 5 vindt u het URL-adres van uw webshop. Kopiëer deze.

Berichtgevings-URL zetten

6. Meldt u zich aan op uw PayPal account. Dit account dient een "bedrijfsaccount" te zijn (voor meer informatie, zie www.paypal.com).

7. Kies "Mijn overzicht" en daarna "Profiel".

Mijn overzicht

8. In het menu aan de linkerkant kiest u "Verkoopvoorkeuren" en in de sectie "Betalingen ontvangen en risico's beheren" klikt u op het icoon "Bijwerken" aan het einde van "Directe betaalberichten".

Verkoopvoorkeuren
9. Klik "Instellingen voor IPN".

Instellingen voor IPN

10. In het veld "Berichtgevings-URL" plakt u de URL, die u heeft gekopieerd vanuit de adminstratie van uw webshop. Als u wilt dat PayPal u notificaties stuurt van de transacties in uw webshop, klikt u dan de box "IPN-berichten ontvangen" aan. Kies "Opslaan" om uw aanpassingen op te slaan.

IPN-berichten ontvangen

11. Nu kunt u betalingen ontvangen van uw klanten via Paypal.