Hulppagina
Hulp-startpaginaAanpassen van de websiteHoe kan ik de koptekst wijzigen

Hoe kan ik de koptekst wijzigen

In dit artikel vind je de informatie over het instellen van de achtergrond van de koptekst en het uiterlijk ervan.

Om de instellingen te openen, klik je op het tandwiel-icoon in de rechterbovenhoek van de koptekst.

Type koptekst

Hier kun je het type koptekst wijzigen, je kunt kiezen uit de opties Enkel Navigatie, Navigatie & Titel & Navigatie & Inhoud. De koptekst kan direct voor elke pagina op het project worden ingesteld.

INFO: Het type koptekst kan niet worden gewijzigd voor blog  pagina's, deze zijn een ander type pagina.

Enkel Navigatie

Met deze instelling worden alleen het logo en de menubalk getoond, gevolgd door de rest van de site. Je kunt de achtergrond veranderen en de eigenschappen van de navigatie lijn instellen. De instellingen van de navigatie lijn hebben invloed op de balk instellingen op alle pagina's van de site.

Binnen de navigatie instellingen kun je de achtergrond wijzigen door op Navigatie-achtergrond te klikken.

Je kunt ook een van de aanbevolen achtergronden kiezen of de plusknop gebruiken om een andere te kiezen of jouw eigen achtergrond te uploaden.


Hier kies je een achtergrond uit de galerij of uploadt je jouw eigen achtergrond.


Als je een andere achtergrond dan monochroom instelt, kun je ook achtergrondeffecten instellen, zoals een kleurenoverlay of animatie.

Geavanceerde navigatiebalk instellingen

Menu type

In deze stap kun je de positie of het uiterlijk van de menu-items wijzigen. De opties: Klassiek, Gecentreerd, en Onderaan. Hamburger in vak en Hamburger verschillen in het pictogram.

Menustijl

De menustijl bepaalt het uiterlijk van de paginanamen in het menu. Menu-items kunnen bijvoorbeeld omrand of doorgestreept zijn, grotere spaties hebben, of zich anders gedragen wanneer je met de muis over het menu beweegt. Deze instelling kan niet worden gemaakt voor de menutypen Pop-up en Tegel met pop-up.

Navigatiehoogte

Met de navigatiehoogte kun je ervoor kiezen om de navigatiebalk in te stellen op medium of groot formaat.

Zoekbalk

Hier kun jij het zoekveld instellen, meer informatie vind jij direct in de artikelen Hoe voeg ik een zoekveld toe of Hoe voeg ik een productzoekveld toe (voor de online winkel). Het zoekveld is een functie die alleen beschikbaar is met het Profi- of Business-pakket.

inhoudsbreedte

Gebruik deze instelling om de afstand tussen het [link]-logo en de menu-items in de navigatiebalk aan te passen.

Klevend (vast) menu

Als het vaste menu is ingeschakeld, blijft de navigatiebalk bovenaan staan, zelfs als de muis over de pagina wordt verplaatst.

Scheidingslijn

Deze optie schakelt de lijn in die de navigatiebalk scheidt van de rest van de pagina.

Extra paneel instellingen

In dit gedeelte kun je een extra paneel instellen, meer informatie vind je in de specifieke artikelen Hoe taalschakelaar toevoegen aan de koptekst, Hoe sociale netwerken toevoegen aan de koptekst, Hoe contacten toevoegen aan de koptekst en Hoe valuta schakelaar toevoegen aan de koptekst.


Navigatie & Titel

Dit type koptekst wordt over het algemeen gebruikt op de meeste template startpagina's. Je kunt tot drie koppen toevoegen (Titel, Ondertitel en Slogan), evenals een knop. De achtergrond kan gewijzigd worden voor de navigatie en de sectie.

Behalve de achtergrond van de navigatie lijn, kun je ook de achtergrond van de koptekst zelf veranderen door te klikken op Sectie achtergrond.

De aanbevolen resolutie voor de koptekst afbeelding is 1920 × 1280 px, en de bestandsgrootte moet ongeveer 600 kb zijn. Grotere afbeeldingen kunnen het laden van de pagina vertragen en er moeten meer gegevens worden overgebracht.

De wijzigingsprocedure is dezelfde als voor de navigatie lijn (zie boven in het artikel).

Geavanceerde instellingen

Uitlijning van de inhoud

Hier stel je in hoe de inhoud wordt uitgelijnd binnen de paginakoptekst.

Inhoudsbreedte

De breedte van de inhoud binnen het koptype. De navigatiebalk en de koppen bepalen voornamelijk waar de inhoud begint. Als je de inhoud bijvoorbeeld links uitlijnt, kun je instellen waar de koppen beginnen.

Schermweergave

Deze instelling bepaalt de grootte van de koptekst. Deze instelling kan handig zijn als je wilt bepalen hoeveel van de achtergrondafbeelding te zien moet zijn.

Decoratieve rand

Deze functie activeert een donkere rand rond de titel, de subkop en het bijschrift boven de titel.


Geavanceerde instellingen voor navigatie lijnen zijn hetzelfde als voor andere kopteksten.


Navigatie lijn & inhoud

Je kunt elk type Webnode-inhoud, zoals formulieren of afbeelding galerijen, invoegen in dit type koptekst. De achtergrond voor de navigatie lijn en de inhoud kunnen afzonderlijk worden ingesteld.

Je kunt de achtergrond van de navigatie lijn en de sectie veranderen zoals je zou doen voor het navigatie lijn & titel koptype.

Geavanceerde instellingen

Inhoudsbreedte

De breedte van de inhoud bepaalt de grootte van de inhoud - formulieren, fotogalerijen - die in de header wordt geplaatst.

Schermweergave

De minimum hoogte bepaalt de grootte van de header en de ruimte voor de inhoud.

Geavanceerde instellingen voor navigatie lijnen zijn dezelfde als voor andere kopteksten.


Waarschuwing: Zorg ervoor dat je de wijzigingen die je hebt gemaakt publiceert.