Κέντρο βοήθειας
Κεντρική σελίδα υποστήριξης Domain NamesΚατοχύρωση Domain Name

Κατοχύρωση Domain Name

Αν δεν έχετε ενεργές τις Premium υπηρεσίες και επιχειρήσετε να κατοχυρώσετε ένα domain, το σύστημα θα σας οδηγήσει αυτόματα στην σελίδα επιλογής Premium Πακέτων. Με κάθε σας συνδρομή στο Mini, Standard ή Profi Premium Πακέτο, θα μπορείτε να αποκτήσετε ένα domain name της επιλογής σας δωρεάν για τον πρώτο χρόνο (τα .gr domains εξαιρούνται από την προσφορά). Στην περίπτωση αυτή, η κατοχύρωση γίνεται κατά την παραγγελία των Premium υπηρεσιών σας και δε δημιουργείται εκπτωτικός κωδικός.

Αν ενεργοποιήσατε πρώτα συνδρομή στο Mini, Standard ή Profi Premium Πακέτο, θα λάβετε έναν εκπτωτικό κωδικό που σας επιτρέπει να κατοχυρώσετε ένα domain χωρίς χρέωση για τον πρώτο χρόνο. Ο κωδικός θα εμφανιστεί στην οθόνη σας με την ολοκλήρωση της πληρωμής ενώ θα σας σταλεί και μέσω email. Ο κωδικός είναι ενεργός για 45 ημέρες.

Αν χρησιμοποιήσετε τον εκπτωτικό κωδικό για να κατοχυρώσετε ένα domain για περισσότερο από 1 χρόνο, η τιμή που αντιστοιχεί σε ετήσια κατοχύωρση του domain θα αφαιρεθεί αυτόματα από το τελικό ποσό. Ο κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μεταφορά domain.

Το Limited Premium Πακέτο δεν περιλαμβάνει δωρεάν κατοχύρωση ή μεταφορά domain.

Ο κωδικός για δωρεάν domain είναι ενεργός για τα περισσότερα domains (.com, .eu, .net,…), αλλά δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ειδικά domains (.gr, .cafe, .city, .consulting,…). Μπορείτε να δείτε όλα τα domains για τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κωδικός, καθώς και τα ειδικά domains, στον παρακάτω τιμοκατάλογο.

Μπορείτε να βρείτε συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου domain name στο κάτω μέρος αυτού του άρθρου. 

1. Μπορείτε να κατοχυρώσετε ένα domain στη σελίδα λεπτομερειών του project σας, κάνοντας κλικ στο κουμπί Κατοχυρώστε νέο domain.

2. Μία άλλη επιλογή είναι να κατοχυρώσετε το domain σας μέσα από τον editor κάνοντας κλικ στις Ρυθμίσεις.


3. Στην καρτέλα Domains, κάντε κλικ στο Κατοχυρώστε νέο Domain.

4. Το σύστημα θα σας προτείνει κάποιο κατάλληλο domain για την ιστοσελίδα σας. Αν το domain σας εξυπηρετεί, κάντε κλικ στο κουμπί Κατοχυρώστε. Αν θέλετε να κατοχυρώσετε κι άλλα domains, πληκτρολογείστε τα στο κουτί στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης.


5. Στο επόμενο βήμα, το σύστημα θα σας προτείνει την ενεργοποίηση συνδρομής σε ένα από τα Premium Πακέτα μας. Επιλέξτε αυτό που θέλετε και κάντε κλικ στην Αγορά για να συνεχίσετε.


6. Επιλέξτε αν θέλετε να κατοχυρώσετε το domain ως ιδιώτης ή εταιρεία. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και μία έγκυρη διεύθυνση email (είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώσετε μία σωστή διεύθυνση email). Τα στοιχεία που θα συμπληρώσετε θα σας αναγνωρίσουν ως τον κάτοχο του domain. Είναι συνεπώς απαραίτητο να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας σωστά. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Μετάβαση στο ταμείο.

7. Αν κατοχυρώσετε το domain σας μετά την ενεργοποίηση των Premium υπηρεσιών, κάντε κλικ στο "Έχω εκπτωτικό κωδικό" και συμπληρώστε τον κωδικό που λάβατε μέσω email. Επιβεβαιώστε και ενεργοποιείστε τον κωδικό κάνοντας κλικ στο κουμπάκι εξαργύρωσης.

Αν αγοράζετε το domain σας ως εταιρεία, κάντε κλικ στο κουτί Εταιρική χρέωση. Κάντε κλικ στο κουμπί Αγοράστε για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.

Παρακαλούμε έχετε υπ' όψιν πως μετά την λήψη της πληρωμής σας, το domain σας θα βρίσκεται σε κατάσταση ενεργοποίησης που μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες. Θα μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του domain σας στην ενότητα Διαχείριση Domain της ιστοσελίδας σας.

Πώς να επιλέξετε το σωστό domain name

  • Επιλέξτε ένα domain name που είναι ακριβές και ευκολομνημόνευτο. Οι επισκέπτες σας θα πρέπει , ει δυνατόν, να αναγνωρίζουν τι προσφέρει η ιστοσελίδα σας απλά ακούγοντας το domain.
  • Το ιδανικό domain έχει μόνο 1-2 λέξεις. Αν διστάζετε να αποφασίσετε να επιλέξετε μία παραλλαγή διεύθυνση με ή χωρίς παύλες, ίσως βοηθά το να κατοχυρώσετε και τα δύο. Μπορείτε να ορίσετε το ένα (π.χ. την έκδοση χωρίς παύλες) ως το κύριο κύριο domain, ώστε να το θυμούνται ευκολότερα οι επισκέπτες σας.
  • Επιλέξτε ένα πρωτότυπο domain και βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν ήδη ίδιες ή παρόμοιες διευθύνσεις που μπορούν να το ανταγωνιστούν.
  • Αν κατοχυρώνετε ένα domain για την επιχείρησή σας, βεβαιωθείτε πως συμπεριλαμβάνετε το όνομα ή τα αρχικά της επιχείρησης στο domain σας.
  • Οι λέξεις κλειδιά εντός του domain δεν είναι πλέον το ίδιο σημαντικές με παλιά. Η ποιότητα και η δημοφιλία μίας ιστοσελίδας είναι πιο σημαντικοί παράγοντες, συνεπώς δε χρειάζεται να ανησυχείτε εάν ένα domain με τις λέξεις κλειδιά που θα επιθυμούσατε έχει ήδη κατοχυρωθεί.

Ιδιωτική κατοχύρωση domain

Όταν κατοχυρώνετε ένα domain μπορείτε να ενεργοποιήσετε και την υπηρεσία ιδιωτικής ή ανώνυμης κατοχύρωσης. Η premium αυτή υπηρεσία σας επιτρέπει να αποκρύπτετε τα στοιχεία σας από δημόσιες βάσεις δεδομένων. Μη ενεργοποίηση της υπηρεσίας σημαίνει πως τα στοιχεία που συμπληρώσατε ενώ κατοχυρώνατε το domain (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο) μπορούν να βρεθούν σχετικά εύκολα στο Διαδίκτυο.