Hulp-startpaginaDomeinenHoe een Domein Overdragen

Hoe een Domein Overdragen

1. Je kunt de overdracht van jouw domein eenvoudig via de editor aanvragen door te klikken op Instellingen.

2. Klik op Domeinen en vervolgens op Gebruik bestaand domein.

3. Vul het domein dat je graag wilt overdragen in en klik op Domein overdragen.

4. Houd er rekening mee dat je jouw eigen domein kunt gebruiken bij de aankoop van een Premium pakket. In de volgende stap biedt het systeem je de mogelijkheid om een Premium pakket te activeren. Kies het pakket dat het beste voor jouw website past en klik op Kies dit pakket om verder te gaan. Als dit de eerste aankoop is van het Mini, Standaard of Pro Premium pakket, zal de overdracht van het domein gratis zijn en zal deze ook gratis met 1 jaar worden verlengd. De gratis verlenging van 1 jaar is niet geldig voor speciale domeinen.

5. Vul jouw persoonlijke gegevens in. De gegevens die je invult zullen je identificeren als de eigenaar van het domein. Het is daarom noodzakelijk om de correcte gegevens in te vullen. Klik ten slotte op Ga verder naar de checkout.

1. Betaling en plaatsing van de bestelling.

1. Als je ook een Premium pakket bestelt samen met de overdracht van het domein, kan je ook de duur van het pakket kiezen. Deze staat standaard ingesteld op 1 jaar, maar je kunt ook een langere duur kiezen. De langere duur is voordeliger vanwege de korting.

2. Bij het verhuizen van een domein moet de jaarlijkse verlenging van het domein worden betaald. Je kunt er echter ook voor kiezen om jouw domein voor een langere periode te verlengen.

3. Als je al een Mini, Standaard of Pro Premium pakket hebt aangekocht, kan je hier ook de voucher gebruiken om het domein gratis met 1 jaar te verlengen. De voucher wordt na de eerste aankoop van een van deze pakketten gestuurd naar het emailadres van de eigenaar van de website.

4. In de volgende stap kan je de betaalmethode wijzigen, bijvoorbeeld naar een betaling via overschrijving.

5. Als je ook factuurgegevens wilt invoeren, vink dan ook het vakje Bedrijfsfacturatie aan. Gelieve de factuurgegevens te dubbelchecken aangezien we later geen wijzigingen kunnen aanbrengen.

Voltooiing van de bestelling en verdere stappen in de verwerking van de overdracht

Je kunt de bestelling nu voltooien door te klikken op de Aankopen knop. Eens dat we de betaalde bestelling hebben ontvangen, zullen we je contacteren om de overdracht van het domein te verwerken. We kunnen een domeinoverdracht enkel starten nadat je ons de transfercode van het domein hebt bezorgd. Deze kan je opvragen aan de huidige registrar van het domein. Je kunt hier meer informatie over een domeinoverdracht vinden.