Hulppagina
Hulp-startpaginaDomeinenReglementen van Domeinregistratie

Reglementen van Domeinregistratie

Webnode biedt een domeinnaam registratie aan als een betaalde dienst (in paragraaf 4 van de algemene voorwaarden beschreven). Op deze pagina kun je de regels en het beleid met betrekking tot de domeinnamen registraties en ook de rechten en verplichtingen van de geregistreerde domeinnaamhouders vinden.

Je wordt geregistreerde naamhouder door de aankoop van een domeinnaam registratie van Webnode. De geregistreerde domeinnaam is gekoppeld aan een Webnode project. Het is niet mogelijk om een geregistreerde domeinnaamhouder zonder Webnode gebruikersaccount en minimaal één actief Webnode project (persoonlijke, zakelijke of e-commerce website) te hebben.


Klachten met betrekking op een geregistreerde domeinnaam 

Klachten met betrekking tot een geregistreerde naam, alsook misbruik kunnen en moeten worden gemeld aan Webnode, zoals beschreven op de pagina in de sectie "Misbruik melden" http://www.webnode.nl/contact/. Je ontvangt een bevestiging dat uw klacht is ontvangen.

Ontvangen klachten worden behandeld door Webnode's anti-misbruik team en indien mogelijk ontvang je een reactie in je eigen taal. Echter, de standaard communicatie wordt in het Engels gevoerd.

Na ontvangst van een klacht of melding van misbruik, zal Webnode de inhoud van de klacht beoordelen. In het geval dat de klacht gegrond is, zal Webnode contact opnemen met de eigenaar van het domein (geregistreerde naam houder) en vraag hem over de noodzakelijke acties ondernemen om het probleem op te lossen. In geval van een ernstige schending van de algemene voorwaarden, kan Webnode de domeinnaam onmiddellijk uitschakelen.

In het geval zal Webnode de klacht te beoordelen als ongerechtvaardigd, of in het geval dat Webnode niet in staat is om de klacht te beoordelen, zullen er geen acties ondernomen tegen de domeinnaam of de eigenaar ervan.

In beide gevallen wordt je per e-mail geïnformeerd over de oplossing van de klacht of melding van misbruik geïnformeerd. In het geval dat Webnode niet in staat is om de klacht te beoordelen of dat de klacht wordt afgewezen, zal je een uitleg en (indien relevant) ook doorverwijzing naar de bevoegde partijen krijgen in de specifieke kwestie.


Extra informatie voor geregistreerde domeinnaamhouders

De geregistreerde domeinnaam houders van rechten en verantwoordelijkheden zijn gedefinieerd door de ICANN en zijn te vinden op de rechten en verantwoordelijkheden pagina van hun registrant.

Meer details over de rol van de registrar, domeinnamen en domein vernieuwing zijn verkrijgbaar bij de ICANN Registrant Educatieve Materialen pagina.

De registrant z’n rechten en verantwoordelijkheden Onder de 2009 Registrar Accreditation Agreement worden ook vermeld op de ICANN website.


Beleid betreft: Domein vernieuwing en verwijdering

Bij het bereiken van de vervaldatum, wordt een domeinnaam automatisch uitgeschakeld en verwijderd uit uw Webnode account. De domein vervaldatum staat vermeld in de administratie van het Webnode project dat het domein is gekoppeld. Je ontvangt een e-mail notificatie over datum dat de domeinnaam verstrijkt op 45, 30, 14, 7, 3 en 1 dagen voor de vervaldatum en je zal ook worden geïnformeerd door een e-mail over de verwijdering van je domeinnaam in het geval je besluiten geen vernieuwing van de domeinnaam wilt.

Afhankelijk van de domeinnaam TLD (top level domain) kan je het herstel van een domeinnaam aanvragen gedurende een periode na de verwijdering (aflossingsvrij). De vergrendel periode varieert per TLD en is niet beschikbaar voor een aantal domeinnamen. Deze actie (domeinnaam restauratie) wordt geassocieerd met extra kosten. Voor gTLD  (generic top level domain - bijvoorbeeld com, net , org) herstellen prijzen kan vanaf 100 euro. Herstellen van prijzen voor andere TLD's kan variëren , startend vanaf 100 euro


Registratie met bescherming van uw privacy

Webnode biedt een privacybescherming service voor domeinregistraties. Deze service wordt aangeboden tijdens de aankoop van een nieuwe domeinnaam. Als je  privacybescherming dienst wenst te kopen, zal Webnode ervoor zorgen dat je persoonlijke gegevens niet beschikbaar zijn voor het publiek, maar je bent nog steeds de eigenaar van de domeinnaam.

De bescherming van de privacy service wordt geleverd door de geassocieerde onderneming "Anonymouse Domeinen s.r.o.". Door de aankoop van deze service gaat je akkoord met de gebruiksvoorwaarden (verkrijgbaar op http://anonymousedomains.com/service-agreement.html).

Deze service is alleen beschikbaar voor een bepaald aantal TLD's.


Verplichtingen van de klant

Klant is verplicht te voldoen aan de regelgeving van de RAA 2013 door ICANN.