Hulp-startpaginaDe inhoud toevoegen en bewerkenHoe kan ik Cookies toestemming toevoegen

Hoe kan ik Cookies toestemming toevoegen

In deze gids leer je hoe je de balk voor toestemming voor de verwerking van cookies op je website kunt aanzetten en instellen. Deze door ons verstrekte balk voldoet aan de voorschriften van de Europese Unie over de beginselen van de bescherming van persoonsgegevens en de verwerking van cookies.

1. In de editor, kies Instellingen.

2. In het gedeelte Website-instellingen, klik je op Cookiebalk beheer.

3. Klik op de knop Toon cookie toestemming balk om de werkbalk aan te zetten.

4. Hier kun je het uiterlijk en de teksten van de cookie waarschuwingsbalk instellen.

In de sectie Kleur kun je een donkere of lichte kleurstelling instellen. In de andere velden stel je dan de tekst van de hoofdbalk in en de knoppen voor het accepteren van cookies. Vergeet niet de veranderingen op te slaan met de Opslaan knop.

5. Behalve klassieke tekst kun je ook vet, cursief, of links invoegen.

6. Als je de muis omlaag beweegt kun je ook Geavanceerde cookie opties inschakelen en dan andere teksten bewerken.

Hier kun je de teksten voor Geavanceerde instellingen veranderen. Als je het tekstvak leeg laat, verschijnt de cookie variant niet in de (Geavanceerde instellingen) werkbalk. Vergeet niet de tekst te bewerken met de knop Opslaan.

Afzonderlijke soorten cookies:

Essentiële cookies zijn door de browser of toepassing nodig om de basisfuncties volledig en correct uit te voeren.

Functionele cookies slaan de voorkeuren van de bezoeker op en passen de site daaraan aan. Gebruikt voor gegevensoverdracht.

Prestatiecookies controleren de prestaties en statistieken van de site.

Marketing cookies/ cookies van derden helpen de prestaties van de website te meten en te analyseren. Ze zijn nodig voor het aanmaken van een gebruikersprofiel en het verzenden van advertenties.

LET OP: De opt-out is alleen nodig bij het verzamelen van niet-noodzakelijke cookies. Met onze werkbalk kun je alleen de noodzakelijke cookies inschakelen, dus alles is in orde. De noodzaak van opt-out op dit moment wordt niet direct door enige regelgeving voorgeschreven.

TIP: Standaard wordt de balk getoond bij het eerste bezoek aan de site. Na ontvangst van cookies van de gebruiker wordt de toestemming pas getoond als de cookies in de browser van de bezoeker gewist zijn.

Je ziet de teksten uit de klassieke instellingen direct op de werkbalk:

Teksten uit de geavanceerde instellingen klik dan op Open geavanceerde instellingen (dit wordt alleen getoond als Geavanceerde instellingen ingeschakeld zijn):

De mobiele versie van de werkbalk kan er dan als volgt uitzien:

TIP: Als je meer dan één taal op je project hebt, kun je ze direct in de instellingen van de cookiebalk omwisselen om de tekst in meer dan één taal te bewerken.