Hulp-startpaginaEmail dienstenToevoegen van Webnode emailadres aan Android toestel

Toevoegen van Webnode emailadres aan Android toestel

Deze handleiding beschrijft het synchroniseren van Webnode webmail met een Android toestel. Voor het synchroniseren van een emailaccount op je apparaat, moet je eerst een emailaccount aanmaken via Webnode webmail systeem.

Belangrijk: Om je webmail account correct in te stellen is het nodig dat je weet op welke Webnode mailserver je emailaccount zich bevindt. Je kan deze informatie terugvinden in de eerste email die je hebt gekregen nadat je je Webnode webmail account hebt aangemaakt. Open de email om te zien of je account zich bevindt op mail1.webnode.com, mail2.webnode.com of mail3.webnode.com.

Het emailbericht ziet eruit zoals hieronder getoond:

Je kan nu je email op een Android toestel met de onderstaande aanwijzingen instellen:

1. Open instellingen van je toestel. Onder Accounts, kies Email.
2. Klik op Add Account en kies Other Email Account.
3. Voer je Webnode webmail adres en wachtwoord in Email.
4. Kies POP3 voor de account type. Dit zal een nieuwe tabblad openen.

5. Voer de volgende gegevens in voor inkomende mailserver instellingen:

• Voor Gebruikersnaam, voer je Webnode web mailadres in. Dat geldt ook voor het wachtwoord.
  • Bij Server, voer mail1.webnode.com, mail2.webnode.com of mail3.webnode.com en het poortnummer 995 in
  • Voor Beveiliging, kies SSL/TLS (Alle certificaten accepteren)

6. Voer de volgende gegevens in voor de uitgaande mailserver:

• STMP Server is mail1.webnode.com, mail2.webnode.com of mail3.webnode.com met het poortnummer 465
  • Bij Beveiligingstype, kies SSL/TLS (Alle certificaten accepteren).
  • Druk op Inloggen verplicht. Voer nogmaals je login en je wachtwoord in.

7. Voltooi het instellen en test de email.

Je email cliënt is nu ingesteld.

Alle emails worden opgeslagen standaard op de server.

Als je een adres voor het doorsturen hebt ingeschakeld, gaan je emails niet naar je Webnode webmail inbox.