Κέντρο βοήθειας
Κεντρική σελίδα υποστήριξης Premium ΥπηρεσίεςΠληροφορίες για τα Στατιστικά

Πληροφορίες για τα Στατιστικά

Ο νέος editor της Webnode σας προσφέρει μία απλή στατιστική ανάλυση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοσή της. 

Τα στατιστικά που συμπεριλαμβάνονται στην αναφορά είναι ο αριθμός επισκεπτών της ιστοσελίδας, ο αριθμός σελίδων που προβάλλονται, οι πιο δημοφιλείς σελίδες, και από που έρχονται οι επισκέπτες σας (website referrals).

Τα στατιστικά για τις δωρεάν ιστοσελίδες και αυτές με Limited συνδρομή προσφέρουν μόνο μία σύνοψη των επισκεπτών και των σελίδων σας για τις τελευταίες 30 ημέρες. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περισσότερα στατιστικά στοιχεία ενεργοποιώντας τα Mini, Standard ή Profi Premium Πακέτα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023, η υποδομή του διακομιστή μας ενημερώθηκε σταδιακά, χάρη στην οποία χρησιμοποιούμε πιο προηγμένες μεθόδους συλλογής δεδομένων. Με τον τρόπο αυτό αποκλείονται οι επισκέψεις spam και τα bots από τα στατιστικά στοιχεία. Αυτό το βήμα μπορεί να οδηγήσει σε αλματώδη αλλαγή των στατιστικών επισκεψιμότητας. Η αλλαγή θα σας βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη εικόνα των πραγματικών επισκέψεων από πραγματικούς χρήστες και της συνολικής απόδοσης του ιστότοπου.

Για να δείτε τα στατιστικά της ιστοσελίδας σας, συνδεθείτε στη διαχείριση του project σας στη Webnode, και επιλέξτε την ιστοσελίδα για την οποία θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες.


Στις δωρεάν ιστοσελίδες, μπορείτε να δείτε μόνο τα ημερήσια στατιστικά κίνησης. Ενεργοποιώντας ένα Premium Πακέτο, μπορείτε να αυξήσετε την προβολή σε μηνιαία και από την αρχή της ιστοσελίδας (all time).

Ορολογία

Κατά την ανάλυση των δεδομένων χρησιμοποιούνται διάφορες στατιστικές μεθοδολογίες. Ως εκ τούτου και καθώς τα δεδομένα μπορεί να διαφέρουν από το ένα γράφημα στο άλλο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι βλέπετε όταν τα ελέγχετε.

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Αυτό το γράφημα σας δίνει μια επισκόπηση του αριθμού των επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας εντός καθορισμένου χρόνο. Μία μέρα μετριέται από τα μεσάνυχτα της προηγούμενης έως τα επόμενα μεσάνυχτα.

Προβολές σελίδων

Αυτό το γράφημα σας δείχνει πόσες ξεχωριστές σελίδες προβλήθηκαν μία συγκεκριμένη ημέρα. Κάθε ξεχωριστή σελίδα της ιστοσελίδας σας μετρά ως 1.

Παράδειγμα:
Κάποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας 10 φορές και σε κάθε επίσκεψη ανοίγει την αρχική (1 σελίδα) και τη σελίδα επικοινωνίας (1 σελίδα). Θα μετρηθούν 20 προβολές.

Δημοφιλείς σελίδες

Εδώ μπορείτε να δείτε τις σελίδες που είδαν περισσότερο οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, σύμφωνα με το σύνολο των προβολών.

Σελίδες referral

Το στατιστικό αυτό σας δείχνει πόσοι επισκέπτες ήρθαν στην ιστοσελίδα σας από πηγές εκτός των μηχανών αναζήτησης. Μπορείτε να δείτε επίσης την τελευταία ιστοσελίδα που είδαν πριν έρθουν στη δική σας.