Hulppagina
Hulp-startpaginaPremium dienstenOver website statistieken

Over website statistieken

Onze editor biedt een eenvoudige statistisch overzicht van de bezoeken van je website om een beter overzicht te hebben hoeveel verkeer je website heeft.

Statistieken die opgenomen zijn, zijn het aantal bezoekers van de website, het aantal bekeken pagina's, de meest bezochte pagina's en website verwijzingen.

Website statistieken voor gratis websites bieden alleen een overzicht van de bezoekers van de website en bekeken pagina's voor de afgelopen 30 dagen. Je kan toegang tot meer informatie krijgen na de aankoop van één van onze Premium pakketten.

LET OP: In de zomer van 2023 is onze serverinfrastructuur geleidelijk geüpdate, waardoor we geavanceerdere methoden voor gegevensverzameling gebruiken. Hierdoor worden spambezoeken en bots uit de statistieken geweerd. Deze stap kan leiden tot een sprongsgewijze verandering in de verkeersstatistieken. Door deze verandering krijg je een beter beeld van echte bezoeken van echte gebruikers en de algehele prestaties van de site.

Om toegang te krijgen tot de website verkeersstatistieken, meld je je aan bij Webnode en selecteer je het project waarvan je de statistieken wilt bekijken.

Voor gratis websites worden alleen de dagelijkse verkeersstatistieken getoond. Met een Premium pakket kan je ook kiezen tussen maandelijkse gegevens en alle gegevens.

Woordenlijst

Er worden verschillende statistische methoden gebruikt in de gegevensanalyse. De gegevens kunnen daarom afwijken van andere statistieken, het is belangrijk om te beseffen welke waarden je bekijkt.

Website Bezoekers

Deze grafiek geeft een overzicht van het aantal bezoekers dat je website ontvangen heeft binnen een bepaalde periode.

Paginaweergaven

Deze grafiek laat zien hoeveel pagina's er op een bepaalde dag zijn geopend. Elke pagina van je website wordt geteld als 1.

Voorbeeld: 

Iemand bezoekt jouw website 10 keer en tijdens elk bezoek opent de bezoeker de startpagina (1 pagina) en de contactpagina (1 pagina). Er worden 20 paginaweergaven geteld.

Top pagina's

Deze statistiek zal de meest bezochte pagina's van je website tonen, op basis van het aantal paginaweergaven.

Verwijzing statistieken

Deze statistiek laat zien hoe bezoekers op je website geraken vanuit andere bronnen dan de zoekmachines. Je kan zien wat de laatste website was dat ze bezocht hebben voordat ze op de jouwe terecht kwamen.