Palīdzība
SākumsKā pievienot/rediģēt saturuKā pievienot sīkfailu piekrišanas logu

Kā pievienot sīkfailu piekrišanas logu

Šajā pamācībā uzzināsi, kā ieslēgt un iestatīt piekrišanu sīkfailu joslu savā mājas lapā. Šī mūsu nodrošinātā josla atbilst Eiropas Savienības normatīvajiem aktiem par personas datu aizsardzības un sīkdatņu apstrādes principiem.

1. Redaktorā noklikšķini uz Iestatījumi.

2. Sadaļā Mājas lapas iestatījumi noklikšķini uz Sīkfailu joslas pārvaldība.

3. Lai ieslēgtu rīkjoslu, noklikšķini uz pogas Rādīt brīdinājumu par sīkdatņu izmantošanu.

4. Šeit vari iestatīt sīkfailu brīdinājuma joslas izskatu un tekstus.

Sadaļā Krāsa vari iestatīt tumšu vai gaišu krāsu shēmu. Pārējos laukos iestati galvenās joslas teksta formulējumu un sīkfailu pieņemšanas pogas. Neaizmirsti saglabāt izmaiņas, izmantojot pogu Saglabāt.

5. Papildus klasiskajam tekstam vari ievietot arī treknrakstu, slīprakstu vai saites.

6. Ja pārvieto peli uz leju, vari arī iespējot sīkfailu papildu opcijas un pēc tam rediģēt citus tekstus.

Šeit vari mainīt papildu iestatījumu tekstus. Ja tekstlodziņu atstājat tukšu, sīkfaila variants netiks parādīts rīkjoslā (Papildu iestatījumi). Neaizmirsti saglabāt rediģēto tekstu ar pogu Saglabāt.

Atsevišķi sīkfailu veidi:

Lai pilnībā un pareizi veiktu pamatfunkcijas, pārlūkprogrammai vai lietojumprogrammai ir nepieciešami būtiski sīkfaili.

Funkcionālās sīkdatnes saglabā apmeklētāju preferences un attiecīgi pielāgo mājas lapu. Izmanto datu pārsūtīšanai.

Veiktspējas sīkfaili uzrauga mājas lapas veiktspēju un statistiku.

Mārketinga sīkfaili palīdz izmērīt un analizēt mājas lapas veiktspēju. Tie ir nepieciešami lietotāja profila izveidošanai un sludinājumu sūtīšanai.

UZMANĪBU: Ja lietotājs neapstiprina savu piekrišanu Mārketinga sīkfailu izmantošanai, viņš nevarēs atskaņot video no Youtube vai Vimeo – viņš redzēs tikai priekšskatījuma attēlu.

UZMANĪBU: Atteikšanās ir nepieciešama tikai tad, ja tiek vākti nevajadzīgi sīkfaili. Mūsu rīkjosla ļauj iespējot tikai nepieciešamos sīkfailus, tāpēc viss ir kārtībā. Nepieciešamība atteikties šobrīd nav tieši noteikta nevienā regulā.

PADOMS: Pēc noklusējuma josla tiek parādīta, kad pirmo reizi apmeklē mājas lapu. Pēc sīkdatņu saņemšanas no lietotāja piekrišana netiks parādīta, kamēr sīkdatnes netiks dzēstas apmeklētāja pārlūkprogrammā.

Vari redzēt tekstus no klasiskajiem iestatījumiem tieši rīkjoslā:

Tekstus no papildu iestatījumiem, pēc tam noklikšķini uz Atvērt papildu iestatījumus (tas tiek rādīts tikai tad, ja ir iespējoti papildu iestatījumi):

Rīkjoslas mobilā versija var izskatīties šādi:

PADOMS: Ja projektā ir vairākas valodas, vari tās pārslēgt tieši sīkfailu joslas iestatījumos, lai rediģētu tekstu vairākās valodās.