Hulp-startpaginaVideo uitlegHoe kan ik mijn website koppelen aan Google Analytics

Hoe kan ik mijn website koppelen aan Google Analytics

Deze video is in het Engels, maar de stappen die hier getoond worden zijn exact hetzelfde voor de Nederlandse editor.

Ontdek hoe je je website kan koppelen aan je Google Analytics account om een beter zicht te krijgen op je bezoekers en op de manieren waarop dat ze op je website belanden.

1. Maak een Google account aan en ga naar analytics.google.com
  2. Vul de gevraagde informatie in (naam van het account, naam van de website, en de URL van je website)
  3. Pas de instellingen aan om je website zo goed mogelijk weer te geven en klik vervolgens op Get Tracking ID
  4. Lees de Google Analytics Terms of Service Agreement en klik op I Accept
  5. Op de volgende pagina, kopieer je de Tracking ID
  6. Meld je aan bij Webnode en kies de website die je hebt ingegeven in de instellingen van Google Analytics
  7. Klik op de INSTELLINGEN knop in het menu en klik vervolgens op Website Instellingen
  8. Klik op Account koppelen onder Google Analytics
  9. Plak de tracking code in het veld en klik op Opslaan
  10. Publiceer je website en je bent klaar!

Let op, je hebt een Standard of Pro Premium pakket nodig om Google Analytics te kunnen gebruiken op je website. Voor meer hulp, bekijk het stap voor stap artikel in onze Kennisbank.