Nápověda
Hlavní stránkaE-shopPráce s editorem

Práce s editorem

V tomto článku se dozvíte, jak pracovat s editorem e-shopu. Nástroj pro vytváření e-shopů je součástí nástroje pro tvorbu webových stránek Webnode. Pokud se s editorem Webnode setkáváte poprvé, doporučili bychom vám seznámit se s těmi vlastnostmi editoru, které jsou pro e-shopy a webové stránky Webnode společné. K těmto vlastnostem patří například přidávání nových sekcí, obrázků, stránek nebo třeba způsob, jakým se mění pozadí stránky. Tento článek vám poskytne stručný přehled o funkcích editoru a najdete zde i odkazy na podrobnější informace v naší nápovědě.

Editor obsahuje několik základních ovládacích prvků.

1. Na horní liště najdete tlačítka PRODUKTY, STRÁNKY, NASTAVENÍ a PUBLIKOVAT.

Kliknutím na tlačítko PRODUKTY se dostanete ke správě produktů. Můžete zde vytvářet nové produkty a upravovat a mazat ty stávající. Podrobné informace o produktech najdete v článcích Jak přidat produkt a Jak upravit produkt.

V okně PRODUKTY se také dostanete ke správě kategorií.

STRÁNKY

Zde můžete přidat novou stránku, změnit název stránky kliknutím na její současný název, skrýt stránky v menu nebo je uzamknout.

NASTAVENÍ

V záložce E-shop můžete upravit základní nastavení (měna obchodu, plátce/neplátce DPH a e-mail pro zasílání objednávek). Své kontaktní informace můžete vyplnit nebo upravit v záložce Kontaktní informace. Dostanete se zde také ke správě způsobů dopravy a platebních metod nebo úpravě DPH. Najdete zde rovněž záložku pro export produktů do srovnávačů cen.

V NASTAVENÍ můžete upravovat i obecné nastavení e-shopu a spravovat například domény, e-mailové schránky, přizvat ke správě webu další spolupracovníky, vytvářet zálohy webu nebo jazykové verze.

PUBLIKOVAT

Pokaždé když upravíte obsah svého e-shopu, je potřeba změny publikovat, aby byly viditelné i pro vaše zákazníky. Jednou publikované změny na stránce není možné vzít zpět.

2. Obrázek v hlavičce si můžete upravit kliknutím na tlačítko Nastavení hlavičky. Pokračujte na Přidat obrázek a vyberte obrázek z nabídky nebo nahrajte vlastní obrázek.

3. Novou sekci, jako například text a obrázek, služby, ceník atd., můžete na stránku vložit kliknutím na tlačítko plus pro přidání nové sekce webu.


4. Pozadí sekce můžete změnit kliknutím na tlačítko nastavení sekce webu, kde můžete zvolit obrázek ze základní nabídky, přidat vlastní obrázek nebo sekci odstranit.


5. Tlačítko plus slouží pro přidání nového obsahu v sekci. Zde si můžete přidat nový obrázek nebo blok textu. Text i obrázky lze editovat kliknutím nebo přetažením myší.


6. Tlačítkem nastavení patičky můžete upravit vzhled patičky webu. Můžete si zvolit obrázek ze základní nabídky nebo přidat vlastní obrázek.
 Práce s editorem

Podrobné informace o dalších funkcích editoru najdete v nápovědě pro editor webových stránek. Nápověda v sekci E-shop 2.0 se zaměřuje výhradně na fungování nového e-shopu.