Nápověda
Hlavní stránkaE-shopJak nastavit platební metody

Jak nastavit platební metody

V tomto článku si ukážeme, jak v e-shopu nastavit nabízené druhy platebních metod.

1. V detailu projektu zvolte Nastavení e-shopu a Platební metody.

Zvolte Platební metody

 

2. Druhou možností je přístup z editoru, kde klikněte na Nastavení na horní liště editoru e-shopu.

Klikněte na Nastavení

3. Vyberte záložku E-shop a klikněte na tlačítko Nastavit, které se nachází vpravo od položky Platební metody.

Platební metody

4. V e-shopu jsou připraveny příklady některých platebních metod, jako například platba kartou, PayPal nebo dobírka. Příklady platebních metod si můžete přizpůsobit tak, že u vybrané platební metody kliknete na Upravit.

Upravit platební metodu

5. Můžete také přidat nový způsob platby kliknutím na Nový způsob platby.

Přidat platební metodu

Platby kartou je možné nastavit přes platební bránu GP WebPay nebo Stripe.

Podrobné informace najdete v článcích Jak nastavit platby kartou pomocí platební brány GP WebPay a Jak nastavit platby kartou přes platební bránu Stripe.

Návod na aktivaci PayPalu najdete v článku Jak nastavit platby přes PayPal. Pokud jste si ještě nezaložili svůj obchodní PayPal účet, podívejte se na článek Jak založit PayPal business účet.

Pro začlenění dalších platebních metod je třeba přímo kontaktovat poskytovatele platební metody, kterou jste si vybrali. Kontaktuje prosím i naši zákaznickou podporu pro ověření, zda danou platební metodu podporujeme.

Upozornění: Jakmile do e-shopu vložíte novou platební metodu, její stav bude označen jako Aktivní. To znamená, že nová metoda byla přidána do e-shopu, ale nikoli že je automaticky propojena s externím platebním systémem. Ke zdárnému propojení e-shopu s vybranou platební metodou je potřeba kontaktovat přímo poskytovatele platební metody a dohodnout se s ním na podmínkách spolupráce.