Nápověda
Hlavní stránkaE-shopJak založit PayPal business účet

Jak založit PayPal business účet

PayPal je celosvětově používaná platební brána, která je oblíbená u obchodníků i zákazníků pro svou jednoduchost, rychlost a bezpečnost. Po propojení platební karty s účtem u PayPalu může zákazník platit on-line ve všech obchodech, které tuto platební metodu nabízejí. Platba je obchodníkovi připsána na účet prakticky okamžitě po zaplacení.

Abyste mohli přijímat platby od svých zákazníků přes PayPal, musíte si nejdříve založit firemní (business) účet u PayPalu. Výběr správného typu účtu je v tomto případě zásadní - s osobním typem účtu nebudete moci platby od nakupujících přijímat.

Pokud již u PayPalu svůj firemní účet máte, můžete rovnou pokračovat článkem Jak nastavit platby přes PayPal.

1. Otevřete stránku PayPal.

2. Vyberte možnost Firemní účet a dále klikněte na Pokračovat.

3. Zadejte svou e-mailovou adresu a klikněte na Další.



4. Vyplňte e-mailovou adresu, zvolte heslo k PayPal účtu a zadejte své osobní údaje.

Zaškrtněte políčko souhlasu s obchodními podmínkami a klikněte na Souhlasím, pokračovat.

5. Vyberte druh svého podnikání.


6. Podle druhu podnikání, který jste vybrali, pokračujte výběrem specifičtějších definicí. Na konci klikněte na Pokračovat.


7. Zadejte své osobní údaje a klikněte na Odeslat.


8. Zadejte informace o všech držitelích obchodního podílu ve vaší firmě v minimální výši 25 %. Pokud nikdo takový neexistuje, zadejte údaje osoby, která má rozhodovací pravomoc a je zodpovědná za všechna zásadní rozhodnutí ve firmě. Klikněte na Pokračovat.



9. V prvním kroku odpovězte na otázku, zda vaše firma v předchozím roce získala více než 50 % hrubého zisku z dividend, úroků, pronájmů nebo honorářů. V případě menších e-shopů vyberte možnost Ne. V závislosti na vaší odpovědi se následně zobrazí další otázky, na které musíte odpovědět Ano, nebo Ne. Na konci dotazníku pokračujte kliknutím na Pokračovat.


10. V posledním kroku potvrďte, že vaše firma nepodléhá americké daňové legislativě a že uvedené informace jsou pravdivé. Zadejte své jméno a klikněte na Potvrdit a odeslat


Váš PayPal účet je tímto založen. Nyní ještě musíte ověřit e-mailovou adresu se kterou jste se na PayPal registrovali kliknutím na potvrzovací odkaz, který vám dorazil do e-mailové schránky.

Dále je potřeba dokončit nastavení účtu. K nastavení se dostanete po přihlášení ke svému PayPal účtu na tomto odkaze.

11. Nyní propojte svou platební kartu s PayPal účtem. Klikněte na ikonu Oznámení a dále na Propojit a potvrdit debetní nebo kreditní kartu.

12. Klikněte na Přidat novou kartu



13. Zadejte údaje ke své platební kartě a klikněte na tlačítko Propojit s kartou.

14. Aby PayPal ověřil, že jste skutečným vlastníkem účtu, strhne vám 50 Kč. U této transakce pak na svém výpisu z účtu uvidíte čtyřmístný kód, který vložíte do svého účtu u Paypalu. Stržených 50 Kč vám PayPal vrátí zpět na váš účet do 24 hodin od ověření. Jakmile kartu ověříte, budete si v účtu moct navýšit měsíční limity. Klikněte na ikonu Oznámení a dále na Zrušit limity účtu.



Vyberte, které limity si přejete navýšit (omezení částky pro odeslané platby nebo maximální částku pro výběr hotovosti z PayPal účtu), a potvrďte kliknutím na Lift Limits.


TIP: Na YouTube si můžete pustit video návod v angličtině přímo od PayPalu.

Nyní můžete aktivovat platby přes PayPal ve svém e-shopu.