Hulp-startpaginaOnline WinkelBasisbeheer van mijn Online Winkel

Basisbeheer van mijn Online Winkel

Dit artikel is bedoeld om je te begeleiden bij de basis beheeropties van je online winkel, waar je bestellingen kan beheren, domeinen kan registreren, verzamelde formuliergegevens kan downloaden, je winkel statistieken kan bekijken, of een Premium pakket kan kopen. Nadat je je hebt aangemeld op je Webnode account, klik je op je online winkel. De pagina Mijn Projecten toont het basismenu voor je online winkel.

Begin met wijzigen
Als je op Wijzigen klikt, ga je naar de editor, waar je de inhoud en opmaak van je online winkel kunt bewerken.

Bestellingen
Deze zal je leiden naar waar je de bestellingen die in je online winkel zijn gemaakt, kan wijzigen. Je kan hun status (afgerond of niet afgerond) wijzigen en/of archiveren. Meer informatie over bestellingen kan je vinden in het artikel Hoe kan ik bestellingen beheren.

Registreer je eigen domein
Je kan een eigen domein registreren voor je online winkel die in de plaats van het Webnode-adres zal komen. Het adres van je online winkel ziet er dan als volgt uit: www.mijn-online-winkel.nl. Je kan meer informatie over het registreren van een eigen domein terugvinden in het artikel Hoe kan ik een domein registreren.

Verzamelde formuliergegevens
Deze link leidt naar waar alle informatie van formulieren die in de online winkel zijn ingediend, wordt verzameld. Je kunt formulieren aan jouw winkel toevoegen via de knop Content adder plus die in de editor binnen een sectie wordt weergegeven. Meer informatie over het toevoegen van formulieren vindt je in het artikel Werken met formulieren. Meer informatie over het exporteren van je formuliergegevens vindt je in het artikel Gegevens exporteren uit formulieren.

Winkel Statistieken
Deze zal je leiden naar de basisstatistieken van je online winkel. Je zal kunnen zien hoeveel unieke bezoekers jouw website hebben bezocht, welke pagina’s er werden bekeken, de meest bezochte pagina, en ook hoe de bezoekers op jouw website terecht zijn gekomen. De statistieken voor gratis gebruikers tonen de unieke bezoeken en de bezochte pagina’s van de laatste 30 dagen. Andere statistieken zijn beschikbaar voor gebruikers met een Premium pakket.

Je kan meer informatie over statistieken vinden in het artikel Over website statistieken.

Upgrade naar Premium
Op deze pagina kan je een Premium pakket aankopen of upgraden naar een hoger Premium pakket, om meer opties en functies beschikbaar te krijgen voor je online winkel. Met een Premium pakket kan je een groter aantal producten toevoegen, een grotere opslagruimte voor afbeeldingen hebben, meer beschikbaar bandbreedte, de mogelijkheid om je eigen domein te gebruiken, e-mailadressen aanmaken, backups van je winkel maken, formulieren maken, en vele andere.

De prijzen en functies van Premium pakketten kan gevonden worden in onze Prijslijst.

Verwijder project
Als je op de knop Verwijder project klikt, wordt je hele online winkel verwijderd. Nadat je op de knop hebt geklikt zal je gevraagd worden om de verwijdering te bevestigen en je wachtwoord in te geven.

Als je meer vertrouwd wilt raken met de functies van de editor, kan je daar meer informatie over vinden in het artikel Werken met de Webnode editor.