Hulp-startpaginaOnline WinkelHoe kan ik Verzendmethoden Instellen

Hoe kan ik Verzendmethoden Instellen

Dit artikel laat je zien hoe je verzendmethoden voor je online winkel kan instellen, door gebruik te maken van de reeds ingestelde verzendmethoden, of door nieuwe verzendmethoden toe te voegen.

1. Klik op INSTELLINGEN in het bovenste menu.

2. Kies het Online winkel tabblad en klik op Instellen, naast Verzendmethoden.

3. Jouw online winkel komt met een aantal vooraf ingestelde verzendmethoden. Je kan deze verzendmethoden gebruiken door op ze te klikken en ze naar wens aan te passen (bv. De prijs van de levering, naam, enz.).

Om het traceren van de zendingen te activeren, moet je eerst de verzendmethoden instellen, en vervolgens de URL, met het pakketnummer dat je van het verzendbedrijf krijgt, ingeven. Meer details kan je vinden in het artikel Hoe kan ik zending traceren instellen. Het proces om zendingen te traceren in te stellen zal gelijkwaardig zijn voor al je verzendpartners.

Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan door te klikken op Bewaar.

4. Je kan nu een nieuwe verzendmethode instellen door te klikken op Nieuwe verzendmethode.

5. Geef vervolgens de naam en de prijs dat je klant zal betalen voor deze verzendmethode in en klik op Opslaan.

6. Als je een verzendmethode niet meer wilt gebruiken, kan je deze verwijderen door het vakje aan te vinken en te klikken op Verwijderen.

Tip: Wanneer je een nieuwe verzendmethode succesvol toevoegt aan je online winkel, zal deze als Actief ingesteld worden. Dat betekent echter niet dat deze ook automatisch gekoppeld zal worden aan het verzendbedrijf. Neem contact op met het gewenste verzendbedrijf en en bespreek jouw samenwerking met hen om te zien of er iets nodig is van hun kant.