Κέντρο βοήθειας
Κεντρική σελίδα υποστήριξης Online ΚατάστημαΕνεργοποίηση Παρακολούθησης Δέματος

Ενεργοποίηση Παρακολούθησης Δέματος

Ενεργοποιώντας αυτή τη δυαντότητα, οι πελάτες σας θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του δέματός τους. Αφού ξεκινήσετε τη συνεργασία σας με την ταχυδρομική εταιρεία της επιλογής σας, θα λάβετε ένα URL που θα μπορείτε να εισαγάγετε στη διαχείριση του E-shop σας. Από αυτό το σημείο, η ταχυδρομική εταιρεία θα εκδίδει έναν κωδικό δέματος για κάθε παραγγελία, επιτρέποντας στους πελάτες σας να παρακολουθούν την πορεία του δέματός τους. Για περισσσότερες πληροφορίες στο σύστημα παρακολούθησης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρεία που συνεργάζεστε ή συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα τους.

1. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία του editor.

2. Επιλέξτε την καρτέλα Online κατάστημα και κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίστε δίπλα από τις Μεθόδους αποστολής.

3. Επιλέξτε την προεπιλογή της DHL. Μπορείτε να αλλάξετε ή να επεξεργαστείτε τις μεθόδους πληρωμής οποιαδήποτε στιγμή, ή να προσθέσετε μία νέα. Μπορείτε να βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό στο αντίστοιχο άρθρο με τίτλο Ρύθμιση Μεθόδων Αποστολής.

4. Για τις ανάγκες του οδηγού, θα χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα του συστήματος παρακολούθησης της DHL. Θα βρείτε ωστόσο τη δυνατότητα και σε άλλες εταιρείες αποστολής. Η διαδικασία ρύθμισης της παρακολούθησης προϊόντος θα είναι κοινή για όλες τις ταχυδρομικές εταιρείες. Κάθε φορά που συνεργάζεστε με μία νέα εταιρεία αποστολής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους ώστε να ελέγξετε αν προσφέρουν τη δυνατότητα παρακολούθησης.

Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα της DHL και κάντε κλικ στην επιλογή Express που θα βρείτε στο μενού. Συμπληρώστε τον κωδικό παραγγελίας που λάβατε από την εταιρεία και κάντε κλικ στην Παρακολούθηση

5. Κάντε κλικ στη μπάρα διευθύνσεων και αντικαταστήστε τον κωδικό δέματος με το {PACKAGE_ID}. Αντιγράψτε το ανανεωμένο URL.

6. Επιστρέψτε στη σελίδα επεξεργασίας της μεθόδου αποστολής (DHL) στη σελίδα διαχείρισης της ιστοσελίδας σας. Επικολλήστε το URL που αντιγράψατε νωρίτερα, στο πεδίο URL παρακολούθησης. Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας κάνοντας κλικ στην Αποθήκευση.

Το URL παρακολούθησης χρειάζεται να συμπληρωθεί μόνο μία φορά. Αν το έχετε συμπληρώσει σωστά, θα λειτουργεί για κάθε δέμα που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μέθοδο αποστολής.

Πλέον, δεν έχετε παρά να συνδέσετε τις παραγγελίες σας με τον κωδικό παρακολούθησης.

7. Στις λεπτομέρειες του online καταστήματός σας, κάντε κλικ στο κουμπί Παραγγελίες.

8. Κάντε κλικ στην παραγγελία που θα θέλατε να προσθέσετε δυνατότητα παρακολούθησης.

9. Κάντε κλικ στην Ολοκλήρωση παραγγελίας.

10. Τσεκάρετε το κουτί Συμπληρώστε λεπτομέρειες παρακολούθησης και συμπληρώστε τον κωδικό δέματος που λάβατε από την ταχυδρομική εταιρεία. Στο ίδιο παράθυρο θα μπορείτε να ενημερώνετε τους πελάτες σας πως το δέμα τους έχει δρομολογηθεί. Κάντε κλικ στο κουμπί  Ολοκλήρωσης παραγγελίας για να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις παραγγελίες στο άρθρο Διαχείριση Παραγγελιών.

11. Αφού η παραγγελία σημειωθεί ως ολοκληρωμένη, οι πελάτες σας θα λάβουν αυτόματα το παρακάτω email που τους ενημερώνει για την αποστολή. Στο email θα υπάρχει και link προς τις πληροφορίες παρακολούθησης.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Στο παρακάτω άρθρο μπορείτε να δείτε και τη διαδικασία αγοράς προϊόντων από την οπτική των πελατών σας.