Nápověda
Hlavní stránkaE-shopJak exportovat produkty do srovnávačů zboží

Jak exportovat produkty do srovnávačů zboží

V tomto návodu se dozvíte, jak propojit svůj e-shop se srovnávači zboží. Srovnávače zboží jsou nástroje, které zákazníkům umožňují porovnat cenu vyhledávaného produktu v různých e-shopech a vybrat si ten, kde zboží pořídí nejvýhodněji. Vedle ceny poptávaného zboží zákazník zároveň získá informace o ceně dopravy a skladové dostupnosti zboží. Současně se mu zobrazí i recenze zboží od ostatních nakupujících stejně jako hodnocení e-shopu, kde se chystá nakoupit. Jedná se o výhodný marketingový nástroj, který vám pomůže do e-shopu přivést nové zákazníky.

Produkty, které nabízíte ve svém e-shopu, je možné exportovat do českých srovnávačů zboží Zbozi.cz, Heureka, Google Merchant Center a Meta Commerce Manager (Facebook). Pokud svůj e-shop provozujete na Slovensku, můžete využít srovnávače Heureka.sk, Najnakup, Pricemania, Google nebo Meta Commerce Manager (Facebook).

Export produktů do srovnávačů je prémiová funkce dostupná s prémiovým balíčkem Profi nebo Business. Podrobný přehled prémiových funkcí najdete v ceníku.

Pro export produktů do cenových srovnávačů postupujte následovně:

1. V administraci projektu zvolte Nastavení e-shopu a dále Srovnávače zboží.

2. Vyberte srovnávač zboží, do kterého si přejete své produkty exportovat a klikněte na tlačítko Nastavení.

3. Zde poté klikněte na Upravit a zvolte Aktivní. Změnu potvrďte tlačítkem Uložit.

4. Po aktivaci propojení se srovnávačem pak najdete odkaz na detailní návod a podrobné informace o jeho fungování, a dále také URL feedu nezbytné pro export produktů.

V případě Heureky se Vám zobrazí také pole pro vložení klíčů na měření konverzí a také přidání certifikátu Ověřeno zákazníky, také zde můžete zapnout, nebo vypnout zobrazování certifikátu na stránkách.

POZOR: Pro Heureku dále platí, že pokud používáte na své doméně SPF záznam pro ochranu e-mailů odesílaných z vaší domény, měli byste si přidat do SPF záznamu i záznam přímo od Heuréky. Více informací o tomto kroku můžete nalézt v přímo v nápovědě Heureky. Pokud máte doménu registrovanou u nás, můžete kontaktovat naši zákaznickou podporu.

Detailní návody pro srovnávače najdete přímo na těchto odkazech:

Zbozi.cz
Heureka
Google Merchant Center
Meta Commerce Manager (Facebook)