Κέντρο βοήθειας
Κεντρική σελίδα υποστήριξης Online ΚατάστημαΕκπτώσεις, vouchers και δωρεάν μεταφορικά

Εκπτώσεις, vouchers και δωρεάν μεταφορικά

Μπορείτε να ρυθμίσετε εκπτώσεις και δωρεάν μεταφορικά σε κάθε παραγγελία του e-shop σας, ή μόνο σε παραγγελίες που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εκπτωτικά vouchers για να μειώσετε τη συνολική τιμή μίας παραγγελίας. Οι δυνατότητες αυτές μπορούν να συνδυαστούν. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε δωρεάν παραγγελία καθώς και ποσοστό έκπτωσης για παραγγελίες που υπερβαίνουν συγκεκριμένο κόστος.

Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στο Profi Premium Πακέτο. Με τα άλλα premium πακέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μόνο δοκιμαστικά, χωρίς να μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να ενεργοποιήσετε τις εκπτώσεις εντός του e-shop. .

1. Για να ρυθμίσετε εκπτώσεις, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και μεταβείτε στη σελίδα Τα Project μου. Επιλέξτε το e-shop στο οποίο θέλετε να κάνετε τις αλλαγές.

2. Κάντε κλικ στις Εκπτώσεις.

3. Στο επόμενο παράθυρο μπορείτε να δημιουργήσετε μία νέα έκπτωση κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη έκπτωσης.

4. Μπορείτε στη συνέχεια να ρυθμίσετε την έκπτωση μέσω των παρακάτω αντικειμένων:

Όνομα έκπτωσης

- Επιλέξτε ένα όνομα που θα εμφανίζεται στη λίστα, π.χ. Χειμερινές Εκπτώσεις.

Τύπος έκπτωσης

Μπορείτε να ρυθμίσετε αρκετούς διαφορετικούς τύπους εκπτώσεων:

  • Δωρεάν μεταφορικά

Τα δωρεάν μεταφορικά μπορούν να προστεθούν σε όλες τις παραγγελίες ή μόνο σε παραγγελίες που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό και ενεργοποιούνται άμεσα για όλες τις μεθόδους αποστολής που έχετε ενεργές.

Για παράδειγμα: δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€.

  • Ποσοστό

Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε ποσοστό έκπτωσης για όλες τις παραγγελίες ή τις παραγγελίες που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό.

Για παράδειγμα: 20% για αγορές άνω των 100€.

  • Ποσό

Η συνολική τιμή αγοράς μπορεί να μειωθεί κατά ένα συγκεκριμένο ποσό. Η συνολική τιμή αφορά μόνο την αξία των ίδιων των προϊόντων και δεν περιλαμβάνει έξοδα αποστολής ή πληρωμής.

Η έκπτωση μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις παραγγελίες ή μόνο σε παραγγελίες που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό.

 

Για παράδειγμα: 10€ έκπτωση για αγορές άνω των 150€.

Όλες οι προσφορές μπορούν να συνδυαστούν ελεύθερα και να καθοριστούν με διαφορετικές προσφορές. Για παράδειγμα:  μπορείτε να ορίσετε έκπτωση 20% και ταυτόχρονα έκπτωση 100€ για κάθε αγορά που υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσό. Είναι επίσης πιθανό να συμπεριλάβετε εκπτωτικό voucher στη συνολική τιμή της αγοράς, μειώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το κόστος.

Εάν παρόμοιες πρόσθετες εκπτώσεις έχουν οριστεί για αγορές που ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο ποσό, ισχύει η υψηλότερη έκπτωση. Για παράδειγμα: αν έχετε μία έκπτωση 10€ για κάθε αγορά άνω των 150€ και μία έκπτωση 20€ για κάθε αγορά άνω των 150€, εφαρμόζεται ή έκπτωση των 20€.

Η έκπτωση μπορεί να οριστεί για όλες τις παραγγελίες ή παραγγελίες για ένα συγκεκριμένο ποσό, αλλά όχι για συγκεκριμένα προϊόντα ή κατηγορίες.

 

Κατάσταση

- εάν θέλετε να θέσετε μία προσφορά σε παύση, μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση σε Ανενεργό. Στη συνέχεια, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά την έκπτωση ανά πάσα στιγμή.

 

Προωθητικός κωδικός έκπτωσης

- αν θέλετε να εφαρμοστεί η προσφορά μόνο μετά τη συμπλήρωση voucher (κωδικού), μπορείτε να το συμπληρώσετε στο πεδίο Προωθητικός κωδικός έκπτωσης. Μπορείτε μετά να δημοσιεύσετε τον κωδικό, π.χ. στο Facebook ή στην κεντρική σελίδα του καταστήματος. Ο πελάτης θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει κατά την αγορά.

Ο κωδικός θα είναι σε μορφή όπως π.χ.: SUMMERSALE

Προωθητικός κωδικός μίας χρήσης

- Μπορείτε να ρυθμίσετε το voucher (κωδικό) ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά, για παράδειγμα σε περιπτώσεις αποζημίωσης ή ειδικού μπόνους.

 

Δεν έχετε παρά να τσεκάρετε την ένδειξη Κωδικός μίας χρήσης. Αφού ο πελάτης εξαργυρώσει το voucher, η κατάστασή του θα αλλάξει σε ανενεργό.

Για παράδειγμα: 50% έκπτωση σε κάθε παραγγελία.

Ο πελάτης μπορεί να εξαργυρώσει το voucher κατά τη διάρκεια της παραγγελίας κάνοντας κλικ στο κουμπί Έχω κωδικό έκπτωσης.

Στο επόμενο βήμα, ο κωδικός έκπτωσης εισάγεται στο αντίστοιχο πεδίο και η έκπτωση εφαρμόζεται κάνοντας κλικ στο κουμπί Εξαργύρωση κωδικού.

Εάν ένας κωδικός έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ή δεν έχει συμπληρωθεί σωστά, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση που ενημερώνει πως ο κωδικός δεν είναι έγκυρος και η έκπτωση δεν θα εφαρμοστεί.

Αφού ο εκπτωτικός κωδικός συμπληρωθεί, εμφανίζεται το ποσό έκπτωσης και το όνομα του εκπτωτικού κωδικού που χρησιμοποιήθηκε.

Στην περίπτωση έκπτωσης για όλες τις παραγγελίες ή παραγγελίες που υπερβαίνουν συγκεκριμένο ποσό, το συνολικό κόστος αγοράς θα εμφανίζεται ως εξής:

Εάν η δωρεάν αποστολή έχει οριστεί για όλες τις παραγγελίες ή παραγγελίες που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό, ο υπολογισμός της τιμής θα εμφανιστεί ως εξής: