Nápověda
Hlavní stránkaDoményJak přiřadit doménu nastavením DNS záznamů

Jak přiřadit doménu nastavením DNS záznamů

Článek popisuje, jak přiřadit doménu bez převodu domény pod správu Webnode. Využívání vlastní domény u projektu je součástí prémiových služeb. Je proto třeba mít nejdříve zakoupen některý z prémiových balíčků. V případě, že u projektu nemáte aktivní prémiový balíček, přejděte nejprve zde.

Doménu přiřadíte v administraci Webnode a následně nastavíte DNS záznamy ve správě domény u aktuálního registrátora. Přiřazení domény je vhodné spíše pro uživatele, kteří s úpravou záznamů domény mají zkušenosti. Protože nastavení není prováděno u nás, nemůžeme Vám s ním přímo pomoci. V případě vyskytnutí potíží je třeba se obrátit na Vašeho registrátora domény, který má k nastavení Vaší domény přístup. Za nesprávné nastavení domény, která není pod naší správou, neneseme zodpovědnost.

V případě, že si budete přát nastavení domény ponechat na nás, můžete objednat převod domény pod naši správu.

Přiřazení domény bez transferu

1. V rámci detailu projektu klikněte na Administrace a poté na Správa domén.

2. Druhou variantou je přístup přímo z editoru. Zde klikněte na Nastavení.
 

3. Vyberte záložku Domény a v pravé části zvolte Správa domén.
 

4. Klikněte na Převést doménu k Webnode.

5. Srolujte níže a rozbalte nabídku Mohu použít svou doménu i bez převodu k Webnode. Přejděte na odkaz v rozbaleném odstavci.

6. V otevřeném okně vyplňte název domény a klikněte na Přidat doménu.
 

7. Zobrazí se Vám DNS záznamy včetně nápovědy k nastavení, podle které je třeba postupovat. Tyto záznamy nastavíte ve správě domény u aktuálního registrátora.
8. V případě, že budete chtít u Webnode využívat emailové služby, nastavujete také MX záznamy v druhém bodu článku.
Pokud emailové služby u Webnode využívat nebudete, přejděte prosím k dalšímu bodu. 

9. Přes tlačítko Pokračovat na konci nápovědy k nastavení DNS záznamů přejdete do Správy domény. Po propsání záznamů (většinou 24 hodin) je následně nutné doménu ověřit ve Správě domén a nastavit ji jako primární.

10. Ověření domény načtěte stránku znovu (můžete použít tlačítko F5 na klávesnici).

11. Po ověření je stav domény označen jako aktivní. Pokud se doménu podařilo ověřit, lze ji nyní doménu Nastavit jako primární. 

TIPY: Ověření domény může trvat i kratší dobu, můžete se tedy pokusit ověřit doménu po nastavení DNS záznamů i dříve. Pokud se Vám po více jak 24 hodinách nepodaří doménu ověřit, zkontrolujte prosím ještě jednou nastavení DNS záznamů. Doporučujeme v tomto případě projít znovu nápovědu včetně poznámek. Nápověda je do ověření domény stále dostupná v detailu domény v sekci Správa domén.

Pokud má doména správně nastavené DNS záznamy, je https certifikát nasazen automaticky během 24 hodin od ověření domény. Certifikát je zdarma.
Ujistěte se také, že doména nemá nastaven AAAA záznam směřující mimo Webnode. V případě, že by doména certifikát po uplynutí 24 hodin od ověření domény nasazený neměla, kontaktujte nás.

V případě, že jste nastavili také MX záznamy Webnode, po ověření můžete vytvářet emailové schránky. Nápověda k využívání emailových služeb je dostupná zde.