Centrul de suport
Pagina principală de SuportDomeniiCum să atribuiți un domeniu cu înregistrări DNS

Cum să atribuiți un domeniu cu înregistrări DNS

Acest articol descrie cum să atribuiți un domeniu fără a transfera domeniul la gestionarea Webnode. Utilizarea propriului domeniu cu proiectul face parte din serviciile noastre Premium. Prin urmare, este necesar mai întâi să fi achiziționat un pachet Premium. Dacă nu aveți un pachet Premium activ pentru proiectul dvs., puteți continua aici.

Alocați domeniul în administrarea Webnode și apoi setați înregistrările DNS în setările de domeniu ale registratorului curent. Atribuirea unui domeniu este mai potrivită pentru cei care au deja experiență în editarea înregistrărilor de domeniu. Întrucât setările nu sunt efectuate de noi, nu vă putem ajuta direct. În caz de dificultăți, este necesar să contactați registratorul dvs. de domeniu, care are acces la configurarea domeniului. Nu suntem responsabili pentru setările incorecte ale unui domeniu care nu este sub administrația noastră.

Dacă doriți să ne lăsați setările de domeniu la noi, puteți comanda un transfer de domeniu sub conducerea noastră (nu recomandăm transfer de domenii .ro).

Alocarea domeniului fără transfer
1. Puteți seta domeniul dvs. ca domeniu principal direct din detaliile proiectului făcând clic pe Administrare a unui domeniu in management.

 2. Ce de-a doua metoda ar fi in editarea proiectului, accesați Setări


3. Selectați Domenii și apoi Folosiți domeniul deținut din dreapta.

4. Selectati Transferați un domeniu5. Derulați în jos și extindeți textul Pot utiliza propriul domeniu fără a-l transfera către Webnode. Accesați linkul din paragraful extins.

6. În fereastra care se deschide, completați numele de domeniu și faceți clic pe Adăugare domeniu.

7. Acum puteți vedea înregistrările DNS, inclusiv ajutor pentru setări. Setați aceste înregistrări în gestionarea domeniului cu registratorul curent.
 

8. În cazul în care doriți să utilizați servicii de e-mail cu Webnode, trebuie să setați și înregistrări MX în a doua parte a articolului. Dacă nu doriți servicii de e-mail Webnode, accesați secțiunea următoare. 

9. Faceți clic pe Continuați la sfârșitul ajutorului pentru setările DNS și veți continua la Managementul domeniului. După ce înregistrările sunt suprascrise (de obicei, 24 de ore), este necesar să verificați domeniul în Domeniul Management și să îl setați ca principal.

10. Pentru a verifica domeniul, faceți clic pe domeniul alocat în gestionarea domeniului.11. Odată verificat, starea domeniului este marcată ca activă. Dacă domeniul a fost verificat, acesta poate fi acum setat ca principal în detaliile domeniului. 

SFATURI:

Modificările înregistrărilor DNS pot avea efect în mai puțin de 24 de ore, astfel încât puteți încerca să verificați domeniul dvs mai devreme. Dacă nu puteți verifica domeniul dvs. după mai mult de 24 de ore, verificați din nou setările DNS. În acest caz, vă recomandăm să revizuiți din nou ajutorul, inclusiv notele. De asemenea, asigurați-vă că domeniul dvs. nu este configurat cu o înregistrare AAAA îndreptată spre Webnode. Ajutor este încă disponibil în detaliu de domeniu în Domeniul de administrare până la verificare.

Dacă ați configurat, de asemenea, înregistrări MX Webnode, puteți crea căsuțe poștale după verificare. Ajutor pentru utilizarea serviciilor de e-mail este disponibil aici.
Dacă domeniul a stabilit corect înregistrări DNS, certificatul https este implementat automat în 24 de ore de la verificarea domeniului. Certificatul este gratuit. Dacă domeniul nu este implementat după acest moment, vă rugăm să ne contactați.