Nápověda
Hlavní stránkaE-shopJak nastavit platby kartou přes platební bránu Stripe

Jak nastavit platby kartou přes platební bránu Stripe

Stripe je externí platební řešení, které Vám umožní u Vašeho e-shopu přijímat platby platební kartou. Po vyplnění potřebných údajů lze přes Stripe přijímat platby online.

Služba Stripe je využívaná jak v Česku, tak na Slovensku. Samotné nastavení Vašeho účtu Stripe je dostupné pouze v anglickém jazyce, je však poměrně jednoduché a intuitivní.

Zákazníci vlastní Stripe účet nepotřebují, Stripe je platební bránou, stačí tedy, pokud mají k dispozici kreditní nebo debetní kartu Visa, Mastercard či Maestro.

1. V detailu projektu zvolte Nastavení e-shopu a Platební metody.

Platební metody

2. Druhou možností je přístup z editoru, kde klikněte na Nastavení.

Zvolte Nastavení

3. Zvolte E-shop a v pravé části přejděte do nastavení Platební metod.

Platební metody

 4. V otevřeném okně pro správu platebních metod zvolte Přidat platební metodu.

Přidat platební metodu

5. Rozbalte nabídku platebních metod a zvolte Stripe.

Zvolte Stripe

6. Klikněte na tlačítko Připojit přes službu Stripe a stránky Vás přesměrují do nastavení údajů účtu u služby Stripe.

Nastavení Stripe

 

7. V otevřeném okně je třeba postupně vyplnit požadované údaje, jako je název stránek, jméno společnosti, IČO, adresa, bankovní údaje jako číslo účtu, IBAN a další.

Nastavení platební metody Stripe

8. Po vyplnění potřebných údajů a zabezpečení účtu lze kliknout na modré tlačítko autorizace přístupu k účtu.

Nastavení platební metody Stripe

9. Jestliže byly všechny údaje správně vyplněné, budete přesměrování zpět do administrace Webnode a zobrazí se Vám okno s úspěšně připojenou platební metodou Stripe. Pokud budete chtít, je nyní možné u této platební metody nastavit cenu, cenu bez DPH a sazbu DPH a poté toto nastavení Uložit.


Stripe je připojen

10. Váš zákazník si nyní při tvorbě objednávky může vybrat platbu kartou Stripe. Uhrazené platby přes platební bránu jsou pak odesílány na Váš účet.

 Nastavení platební metody Stripe

Převody plateb na Váš účet

Převody částek z účtu Stripe na Váš účet probíhají dle zvoleného plánu, který si nastavíte v administrativním rozhraní Vašeho Stripe účtu. Ten můžete změnit v záložce Transfers. Přehled převodů ze Stripe na Váš účet také najdete ve svém administrativním rozhraní Stripe. Je třeba brát v potaz, že převody jsou prováděny pouze v pracovní dny a doba převodu tak může být o několik dnů delší.

První převod částky na Váš účet trvá 7-14 dní od první úspěšné platby. Dochází zde k prověření a nastavení Vašeho účtu. Další vyplácení částek již probíhá dle nastaveného plánu. Více k vyplácení částek na účet zde

TIP: Pro platbu kartou můžete také využít službu GP WebPay.