Nápověda
Hlavní stránkaE-shopJak nastavit cenu dopravy podle váhy produktu

Jak nastavit cenu dopravy podle váhy produktu

V tomto návodu najdete informace o nastavení ceny dopravy podle váhy produktu. Tato funkce se používá pro situace, kdy zvolená dopravní společnost účtuje rozdílnou cenu pro zásilky s různou hmotností. Nastavení se provádí pro každou dopravní metodu (Česká pošta, kurýrní služba…) zvlášť.

Zákazníkovi e-shopu se cena automaticky přepočte vzhledem k váze vybraných produktů. Celková váha produktů se pak sčítá – například nastavíte cenu dopravy ve výši 200 Kč pro zboží nad 2 kg, zákazník si objedná a produkty o váze 1,5 kg a 0,6 kg a systém již sám spočítá, že cena dopravy bude 200 Kč.

Nastavení výchozího rozměru a váhy

Ideálním prvním krokem je nastavení výchozího rozměru a váhy. Tyto údaje jsou automaticky nastaveny pro všechny produkty, které nemají nastaveny vlastní údaje.

1. Na detailu projektu klikněte na Nastavení e-shopu a poté na Hromadné nastavení produktů.

2. Zde si můžete nastavit výchozí váhu a rozměry. Výchozí jednotky můžete vybrat v Základním nastavení.


3. Změnu nezapomeňte potvrdit tlačítkem Uložit – toto se provádí u obou vlastností zvlášť.

Nastavení rozměru a váhy u konkrétního produktu

1. U konkrétního produktu nastavíte rozměry či váhu tím, že v rámci produktové karty zvolíte záložku Sklad a v části Doprava si požadované údaje nastavíte.

2. Změny produktu nezapomeňte potvrdit tlačítkem Uložit.

Nastavení ceny dopravy dle váhy produktů

1. Posledním krokem je nastavení ceny pro danou váhu či rozměr. To učiníte rozkliknutím položky Způsoby dopravy na detailu projektu.


2. Zde si přidáte novou dopravní metodu nebo upravíte stávající.

3. V detailu dopravní metody zaškrtnete políčko Cena dopravy závisí na hmotnosti objednávky a následně editujete nebo přidáte cenu a rozmezí váhy. Obecně zde také můžete daný typ dopravy editovat, přidat URL pro sledování zásilky a podobně.


4. Změnu nezapomeňte potvrdit tlačítkem Uložit.

5. Pokud budete chtít od zvolené dopravní metody odebrat cenu dle váhy, odškrtněte políčko Cena dopravy závisí na hmotnosti objednávky.

Odebrání ceny podle váhy

TIP: Nastavení ceny podle váhy produktu je možné přidat i pro jednotlivé metody v rámci zvolených zemí doručení. Změna ceny dle země doručení je prémiovou funkcí dostupnou od balíčku Profi. Konkrétní návod pro tuto funkci lze nalézt zde.