Κέντρο βοήθειας
Κεντρική σελίδα υποστήριξης Online ΚατάστημαΡυθμίστε το κόστος αποστολής ανάλογα το βάρος του προϊόντος

Ρυθμίστε το κόστος αποστολής ανάλογα το βάρος του προϊόντος

Ο οδηγός αυτός θα σας βοηθήσει στο να ορίσετε διαφορετικό κόστος αποστολής ανάλογα με το βάρος ενός προϊόντος. Η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις που η επιλεγμένη μεταφορική εταιρεία χρεώνει διαφορετική τιμή ανάλογα με το βάρος της αποστολής. Οι ρυθμίσεις γίνονται ξεχωριστά για κάθε μέθοδο πληρωμής (ταχυδρομείο, courier, κ.ο.κ.).

Η τιμή υπολογίζεται αυτόματα για τον πελάτη του E-shop σας ανάλογα με το βάρος των επιλεγμένων προϊόντων. Στη συνέχεια προστίθεται το συνολικό βάρος των προϊόντων - για παράδειγμα, αν ορίσετε το κόστος αποστολής στα 20€  για προϊόντα άνω των 2 κιλών και ο πελάτης σας παραγγείλει προϊόντα βάρους 1.5 κιλών και 0.6 κιλών, το σύστημα θα ορίσει το κόστος παράδοσης σε 20€.

Ρύθμιση προεπιλεγμένου μεγέθους και βάρους

Το πρώτο βήμα είναι να ορίσετε το προεπιλεγμένο μέγεθος και βάρος. Οι πληροφορίες αυτές ορίζονται αυτόματα για όλα τα προϊόντα που δεν έχουν λεπτομέρειες.

1. Στη διαχείριση project, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις E-shop και στη συνέχεια στις Μαζικές ρυθμίσεις προϊόντων.

How to set the shipping price according to the weight of the product2. Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε τις προεπιλεγμένες διαστάσεις και βάρος. Μπορείτε να επιλέξετε προεπιλεγμένα κομμάτια στις Βασικές Ρυθμίσεις.

How to set the shipping price according to the weight of the product3. Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την αλλαγή κάνοντας κλικ στην Αποθήκευση - αυτό γίνεται για κάθε ενότητα ξεχωριστά.

Ρύθμιση μεγέθους και βάρους για συγκεκριμένο προϊόν

1. Για συγκεκριμένα προϊόντα, ρυθμίστε τις διαστάσεις ή το βάρος κάνοντας κλικ στην καρτέλα Απόθεμα που βρίσκεται στην καρτέλα προϊόντος και ρυθμίζοντας τις πληροφορίες στην ενότητα Αποστολή.

How to set the shipping price according to the weight of the product2. Βεβαιωθείτε πως έχετε αποθηκεύσει τις αλλαγές κάνοντας κλικ στην Αποθήκευση.

 

Ρύθμιση κόστους μεταφοράς ανάλογα με το βάρος των προϊόντων

1. Το τελευταίο βήμα είναι ο ορισμός της τιμής για τις δεδομένες διαστάσεις ή βάρος. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στις Μεθόδους αποστολής στις λεπτομέρειες του project.

How to set the shipping price according to the weight of the product2. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε μία νέα μέθοδο αποστολής ή να επεξεργαστείτε μία ήδη υπάρχουσα.

How to set the shipping price according to the weight of the product3. Στις λεπτομέρειες μεθόδου αποστολής, τσεκάρετε την επιλογή Παράδοση κατά βάρος και αλλάξτε ή προσθέστε το εύρος τιμής και βάρους. Γενικά, εδώ μπορείτε να επεξεργαστείτε τη μέθοδο αποστολής, να προσθέσετε URL παρακολούθησης, κλπ.

How to set the shipping price according to the weight of the product4. Βεβαιωθείτε πως εφαρμόσατε τις αλλαγές κάνοντας κλικ στην Αποθήκευση.

5. Αν θέλετε να διαγράψετε μία τιμή ανάλογα με το βάρος, απεπιλέξτε το κουτάκι Παράδοση κατά βάρος.

How to set the shipping price according to the weight of the product

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η ρύθμιση του κόστους αποστολής ανάλογα με το βάρος του προϊόντος μπορεί να προστεθεί και για συγκεκριμένες μεθόδους αποστολής εντός των επιλεγμένων χωρών παράδοσης. Η αλλαγή του κόστους ανάλογα με τη χώρα παράδοσης είναι μία Premium δυνατότητα, διαθέσιμη στο Profi πακέτο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά εδώ.